Как един час на тъмно ще промени света?

Отново сме 25ти март – деня, в който отбелязваме Часът на Земята – инициативата на WWF, която приканва за един час да изгасим осветлението вкъщи. И може би си мислиш, как един час на тъмно ще промени света или каквото и да е, освен, че ще ми е некомфортно? Има ли смисъл да се включвам изобщо?

 

Да – има смисъл! И противно на някои схващания – Часът на Земята не съществува, за да спестим енергия от електричество – Часът на Земята е движение, което цели всеки да предприеме действие към по-доброто бъдеще на Земята. Това е символ на активизъм и загриженост, обвързан не само с Глобална Цел за Устойчиво Развитие номер 7, но най-вече с номер 13 – Борба с климатичните промени.

Една от ценностите ни в AIESEC е устойчиво действие и това ни мотивира още по-силно да се включим в инициативата. Ще се из(в)ключиш ли с нас? И дори да си мислиш, че това действие би било незначително, че сам не би променил нищо – не забравяй, че заедно с твоето семейство, твоите приятели, колеги, заедно с милионите хора по света, можем да променим всичко.

Научи повече за движението и как да се включиш: Часът на Земята

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *