Приключението на Мони в Хърватска | част 2

Тук сме с част 2! Ако не сте прочели първа част, може да я откриете тук. В тази част ще разберем първите впечатления на Мони и какво е научила от това приключение.

– Каза ни защо си избрала този проект. Ще може ли да опишеш каква по-точно беше целта му?

– Проекта целеше да покаже хърватската култура през очите на чужденците. И именно това беше и нашата задача като доброволци, да отразяваме различни културни събития и да споделяме впечатленията си от тях.

– Звучи супер! Как се почувства, когато пристигна в Риека? Какви бяха първите ти впечатления?

– Нещо, което наистина ме впечатли бяха улиците и по-скоро как шофьорите се справят там. Всеки път се възхищавах на способността на местните да се движат по тези стръмни и тесни улици, които бяха пълни с множество резки завои.

– Хаха, явно е било изживаване да си част от движението там. Кое, все пак е нещото, което ти повлия най-много?

– Да, така си беше. Може би, другите доброволци, с които бях на този проект. Тъй като прекарвах най-много време с тях, те бяха и тези, които ми повлияха най-много. Имах привилегията да работя заедно с момиче от Непал, момче от Индия и още едно момиче от Хонг Конг. Възможността да прекараш месец и половина с хора, които са с толкова различна култура от твоята и да осъзнаеш приликите ти с тях е уникална.

– Наистина е уникално! Кое е нещото, което взе със себе си като се прибра?

– Със сигурност започнах да ценя много повече това, което имам вкъщи. Върнах се толкова щастлива и изпълнена с живот, защото наистина оценявах възможността да пътувам и да мога да създавам приятелства навсякъде.

– Като за завършек ще ни кажеш ли дали би препоръчала обмените с AIESEC на своите приятели?

– Да, разбира се! Обмените с AIESEC са уникални, понеже освен, че ти позволяват да помагаш на останалите, развиват и теб. Предоставят ти платформата да развиеш лидерски качества, които са необходими във всяка една сфера от живота.

– Благодарим ти много! И ти пожелаваме да продължаваш да си толкова щастлива и изпълнена с живот!

Ако историята на Мони те е вдъхновила или поне заинтригувала и искаш и ти да пътуваш по този начин – научи повече за нашите обмени тук. Очаквай още истории на наши доброволци скоро.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *