Приключението на Мони в Хърватска | част 1

Със стоплящото се време, няма как да не мислим за места, където лятото е страхотно, а морето неописуемо красиво. Затова днес отиваме в Хърватска заедно с Мони и нейната история.

-Здравей! Кажи ни малко повече за себе си.

-Здравейте! Казвам се Симона и в момента завършвам Пловдивския университет, специалност Маркетинг.

-Супер! Разкажи ни защо реши да отидеш на обмен с AIESEC.

– Като студент искам да се възползвам от всички възможности, от които мога. Обмените с AIESEC са една такава възможност, за която знам още от 1ви курс и просто изчаквах подходящия момент, за да мога да замина. Другата причина е, че AIESEC развива лидерски качества, а не ти предоставя просто поредното пътуване.

– Така е, да! На какъв вид обмен беше?

– Бях на Global Volunteer. Това са доброволческите проекти на AIESEC с продължителност 6-8 седмици, които ти дават възможността да работиш за дадена кауза в чужда държава. Избрах този вид, защото за начало е перфектно – не е толкова дълъг, но е достатъчно, за да те промени.

– Ти беше в Хърватска, нали? Къде по-точно и кога?

– Да, бях в прекрасната Риека в периода от 30 май до 10 юли предната година.

– А как избра своя проект?

-Разглеждах различни проекти, но този ме спечели с това, че беше свързан с фотография и маркетинг, беше в държава, в която не съм била преди и в град, който беше на брега на морето.

За да разберете първите впечатления на Мони и какво е научила от това приключение, прочетете част 2 скоро. Пътувайте и с другите ни приключенци като прочетете техните истории в блога ни. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *